Het kleine denkkamertje, wc papier, off the rails en welkom!

Door RadioKies op donderdag 27 november 2014 12:40 - Reacties (18)
Categorie: They're coming to take me away!, Views: 3.227

Ik zit op toilet en ben random over wat dingen aan het denken, want wat moet je anders op het toilet? Immers een synoniem voor toilet is waterclosed het kleine denkkamertje.

Ik heb in mijn visie last van ghosting, njah, last... het valt mij op. Ik vraag mij af of andere mensen daar ook last van hebben.

Een ander iets waar ik aan denk, is om toch maar een keer een Tweakblog te beginnen. Na dat steeds maar uit te stellen en minstens 30 ideeŽn al gehad te hebben om een blog mee te starten. Maar waar mee te beginnen? Waarom niet met waar ik nu mee zit? Ik zit nu op het toilet, het toilet dat zich bevind in het pand waar ik werk. Ik zit daar letterlijk, maar waar zit ik figuurlijk mee dan? Met het toiletpapier. Ja dat vrezelijke toiletpapier waar ik al jaren over klaag. Njah, toiletpapier is niet de juiste benaming. De rol die hier hangt toiletpapier noemen is hetzelfde als een zwerver die op sterven onder een brug ligt een royale titel geven zoals bijvoorbeeld koning of prins. Ik noem het liever schuurpapier omdat het te vergelijken is met schuurpapier dat een zeer fijne korrel heeft.

Vervolgens denk ik aan mijn naam waarmee ik dat post: RadioKies

Moet ik als ik een blog begin niet eerst openen met een blogpost waarin ik mij voorstel en wat men van mij kan verwachten? Moet ik vertellen hoe ik aan de naam kom en wat het betekend?

In het kort, een radiokies is een kies met een microfoon en radiozender erin. De microfoon pikt alles op wat u te melden heeft en eventuele omgevingsgeluiden. De theorie is dat tijdens een bezoekje aan de tandarts, al is het maar een jaarlijkse controle, u tot slaap gebracht wordt en een kies vervangen wordt voor een radiokies. U merkt er niks van en heeft er ook geen idee van. Niet alleen u, maar iedereen is potentieel drager van een radiokies die ooit bij de tandarts is geweest. Wie luisterd dan met u mee? Veelal denkt men dat het de overheid zal zijn, maar het kan ook een andere groep zijn die er verantwoordelijk voor is. Ik zeg niet Illuminati, maar het is de Illuminati.

Er zijn mensen die roepen dat je met een aluminium hoed helpt om de radiozending tegen te gaan. Deze bekende tinfoilhat zou ook signalen van buitenaf tegen moeten gaan.. echter heeft iemand uit (ik dacht) Groningen ooit onderzocht of een aluminium hoed ook daadwerkelijk helpt. Zijn conclusie was dat in plaats van het afschermen van invloeden van buitenaf de hoed functioneerd als een grote antenne en je dus het tegenovergestelde effect krijgt. De overheid kan je juist beter beinvloeden! Nu kunnen er 2 dingen gaande zijn:
1) dit onderzoek is van de overheid om het gebruik van aluhoedjes tegen te gaan
2) de mensen die roepen dat je aluhoedjes moet gebruiken zijn in dienst van de overheid.
Punt 2 lijkt mij logischer aangezien het onderzoek redelijk doodgezwegen is in plaats van algemene kennis. Als je de overheid wil dwarsbomen met een hoedje van aluminium zodat ze met sattelieten niet wat naar je kunnen stralen dan ben je ze dus alleen maar aan het helpen!

*kuch*
Vervolgens leg ik de connectie tussen tinfoilhats en zendingen van sattelieten die je volgen/manipuleren met de ghosting die ik zie. Wat.. wat als ik, ik niet ben? Wat als ik als een soort van Gestapo ala 'Das Leben der Anderen' (imdb) de heer RadioKies aan het observeren ben. Hauptmann Gerd Wiesler is alleen maar aan het meeluisteren en ondanks dat het alleen maar audio is, leeft hij helemaal mee met het doel die hij aan het observeren is. We zitten nu bijna tegen het jaar 2015 aan, decennia's later dan wanneer das leben die anderen zich afspeeld.. wat als ik een observeermeneer ben die zowel audio, als visueel en gevoel mee krijgt? Immers waarom zou een spionnen organisatie niet al beschikken over een goedwerkende VR bril met goede geluidsemulatie en een pak dat je aan kan trekken dat je dingen mee kan voelen. Haptic feedback bestaat immers al.

Wat als ik zo ver heen ben met het observeren dat ik mijn eigen identiteit kwijt ben geraakt en nu denk dat ik RadioKies ben. Maar... ik ben dit nu aan het typen, als ik aan het observeren ben heb ik toch geen invloed? Maar wat als de verbinding niet eenrichtingsverkeer is en ik door dit soort sterke gedachtes te hebben RadioKies beinvloed? Of wat als ik observeer terwijl RadioKies toevallig dit denkt en nu aan het typen is?

Maargoed, de connectie met ghosting... wat als die ghosting komt doordat ik aan het observeren ben? Dat die ghosting lagg is in de verbinding of dat de VR bril nog net zoals bij de introductie van LCD TV's ook ghosting had? Het zal ook meer dingen verklaren, ik hoor niet al te best, zo heb ik bijvoorbeeld tinitus (de voeding van de VR bril die ik kan horen als het stil is?). Ik heb soms geen idee waar ik mee bezig ben geweest, maar ik heb wel wat gedaan.. ben ik dan even weggedommeld terwijl RadioKies leuk aan het werk was en heb ik daarom er geen herinnering van?

Achja, als ik wel ik ben en niet de observeermeneer bedacht ik mij, waarom zou ik dan niet gewoon mijn hersenscheten op Tweakblogs plempen? Als de overheid of wie dan ook meeluisterd, wat maakt het dan uit? Waarom zou ik de rest van de bevolking het niet ook laten weten?

Zodoende heb ik toch maar eens dit blog aangemaakt.

Welkom op ons blog!

Wij zijn RadioKies,
Verzet is zinloos.


Wat kan de verdwaalde bezoeker van mijn blog verwachten hier te vinden?
Hersenscheten, observaties (veelal gezeik), interesses maar voornamelijk ook scheergerelateerde zaken en RE: blogs.

In het about me stuk zal ik een keer meer details geven, ik ga nu eerst weer een multispectrum analyse maken van alle signalen die ik nu weer op mij af krijg. Ik zie mijn muis weer uit zichzelf bewegen, de klok is langzamer gaan lopen toen ik begon met typen en die staat nu zelfs stil. Het kan zijn dat ik met mijn voet tegen de muissnoer aan zit en dat de batterij leeg is van de klok, maar dat zou een te simpele verklaring zijn... zo simpel dat het niet te vertrouwen is!


-edit-
Categorie naam oorsprong:

Volgende: Op reis door Nederland op zoek naar een film! 12-'14 Op reis door Nederland op zoek naar een film!

Reacties


Door Tweakers user WoutervOorschot, donderdag 27 november 2014 14:06

Wauw.
Fantastisch verhaal!(of toch...)

Door Tweakers user wizai, donderdag 27 november 2014 14:21

hm.
apart blog, maar interessant!

Door Tweakers user Rob, donderdag 27 november 2014 14:30

Scheergerelateerde zaken, jottum, daar is hier veel vraag naar!

Door Tweakers user mincedmeat, donderdag 27 november 2014 14:38

Een radiokies is niet nodig, dat heet een smartphone.

Door Tweakers user RadioKies, donderdag 27 november 2014 15:17

Rob schreef op donderdag 27 november 2014 @ 14:30:
Scheergerelateerde zaken, jottum, daar is hier veel vraag naar!
Ik dacht al zoiets hier af en toe te lezen. Top!
dbhuis schreef op donderdag 27 november 2014 @ 14:38:
Een radiokies is niet nodig, dat heet een smartphone.
Tegenwoordig heb je idd ook smartphones, echter is de naam RadioKies al jaren lang in gebruik. Daarnaast vertrouwen mensen smartphones niet en kunnen ze die vergeten mee te nemen... een kies vergeet je niet zo snel, zelfs als je een kunstgebit hebt.

Door Tweakers user Frozen, donderdag 27 november 2014 15:51

Heb jij dit geschreven of stond dit eigenlijk al geschreven maar moest men gewoon wachten totdat dit op een dag werd gepost?
voornamelijk ook scheergerelateerde zaken
;(

Verder: Welkom op Tweakblogs, hopelijk heeft u een fijn verblijf.

Door Tweakers user RadioKies, donderdag 27 november 2014 16:21

Frozen schreef op donderdag 27 november 2014 @ 15:51:
Heb jij dit geschreven of stond dit eigenlijk al geschreven maar moest men gewoon wachten totdat dit op een dag werd gepost?
Delen van de post zijn al meerdere malen een hele poos geleden al geschreven in mijn geheugen. Gisteren op kantoor tijdens toiletbezoek nogmaals bedacht maar dan met een connectie tussen de delen en heb een paar steekwoorden in mijn telefoon gezet. Gisteravond op de laptop in bed met notepad een concept opgemaakt en vanmiddag in de pauze het blog aangemaakt, de tekst erop gezet, wat CSS dingen getweakt en vervolgens vrijgegeven.

Had het wat beter uit willen werken, maar kon door de duur v/d pauze en notepad het bos niet meer zien. Reden dat ik het in mijn pauze gepost heb ipv gisteravond was onder andere omdat ik rond 10en niet meer op kantoor zit en het ook niet 's avonds bedacht had.

Ik weet niet of je er ook deels op doelde om te vragen of ik het ook 100% geschreven heb, maar voor de zekerheid: ik beloof plechtig eigen materie te schrijven en anders als ik dingen quote op zijn minst referenties naar het oorspronkelijke stuk te geven.

Overigens, ik kan alvast een tipje van de sluier lichten, een paar van mijn volgende blogpost gaan onder andere over:
Dat feminisme gewonnen heeft;
Mijn herrie makende buurman (die gast heeft een ruzie met zijn vrouw waar de hele buurt van kan genieten!) die een brief van mij krijgt;
Paar solliciteer tips;
en zodra ik mijn xPeria X10i telefoon (voornamelijk plastic) gebarsten krijg zal ik deze in een blogpost zo ophemelen dat u hem wilt kopen van mij.
Stuk voor stuk originele blogposts! Vraag mijn vrouw anders maar op Facebook..

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 november 2014 16:21]


Door Tweakers user hyptonize, donderdag 27 november 2014 16:54

Huh, wat? Wťťr een scheermeneer?

Door Tweakers user rookie no. 1, donderdag 27 november 2014 16:57

Haha...fantastisch! Weer eens wat anders dan je verwacht. Ik ben blij met je uitleg, want toen ik het verhaal las had ik het idee dat je uren op de toilet had gezeten. Wat zouden je collega's daar wel van vinden :+

Door Tweakers user Patriot, donderdag 27 november 2014 17:28

Nee joh, zelfs als ik zou denken dat hij werkelijk in het (best amusant geschreven) stukje samenzwering dan was hij niet zo gek als de originele scheermeneer.

Door Tweakers user hyptonize, donderdag 27 november 2014 17:32

Patriot schreef op donderdag 27 november 2014 @ 17:28:
[...]


Nee joh, zelfs als ik zou denken dat hij werkelijk in het (best amusant geschreven) stukje samenzwering dan was hij niet zo gek als de originele scheermeneer.
Pas maar op! De originele scheermeneer is nog steeds actief! Voor je het weet post 'ie een haatblog over je!

Door Tweakers user 592473, donderdag 27 november 2014 18:51

Prachtige woordenkeuze!! Creatief! Ik ga je blog volgen.

P.s. Hou alsjeblieft op over de scheermeneer, een blog is om je te uiten en scheermeneer mag zich toch ook uiten? Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

Door Tweakers user RadioKies, donderdag 27 november 2014 20:38

Bedankt,
Ik zit vaak genoeg vol met ideeŽn, echter moet het wel uit mijn vingers komen niet niet een idee blijven wil je wat zien. Mijzelf kennende heb ik bijna geen idee wat je kan verwachten als het op postregelmaat aankomt. Ik verwacht zo nu en dan een paar dingen of een enkel iets en dan weer een poos stilte. Vaak als ik wat wil typen doe ik dat wel, maar haak ik als een pup met add op een gegeven moment af en gooi ik het weg omdat ik geen halve dingen wil uitbrengen. Mijn schrijfstijl is een beetje te vergelijken met asperger, soms zonder dat ik zelf had verwacht (meer dan 1 of 2 zinnen te formuleren) begin ik te typen en vloeit het zo uit mijn handen het scherm op.

De referentie is niet gericht op scheermeneer zelf, maar bedoeld als "inside joke" en gericht op de idioten die het ook maar voor 1 seconde geloven, net zoals de 'RE:' referentie. :) Dat vrijwel iedereen weet wie scheermeneer is en dat men een refererend stukje tekst, een opmerking direct aan hem koppelen of "activiteit/iets-meneer" in het leven roepen is op een bepaalde manier toch wel een eer. Zo kwam ik ook op 'observeermeneer'. Hoe anderen reageren is idd niet altijd even fatsoenlijk.

Grappig, ik bedenk mij net dat ik vergeten ben een stukje aan te passen voordat ik het blog zou posten dankzij de vorige alinea... iets met de imdb link plaatsen en de naam van de oberserveermeneer zoeken.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 november 2014 20:41]


Door Tweakers user Silent7, donderdag 27 november 2014 20:43

sander23chaos schreef op donderdag 27 november 2014 @ 18:51:
Prachtige woordenkeuze!! Creatief! Ik ga je blog volgen.

P.s. Hou alsjeblieft op over de scheermeneer, een blog is om je te uiten en scheermeneer mag zich toch ook uiten? Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.
amen en... amen!

Door Tweakers user Karmos, donderdag 27 november 2014 22:48

DAFUQ did I just read?

Door Tweakers user Leo1010, vrijdag 28 november 2014 10:07

Ssshhhttt, he who shal not be named mag niet genoemd worden :9

Door Tweakers user Sapstengel, woensdag 10 december 2014 11:44

Lieve Radio,

Ghosting was een tijdelijk issue en moet opgelost zijn met patch v 2.014.1128.002.

In tegenstelling tot jou doe ik niet mijn beste denkwerk op de wc (water closet), maar op het moment dat mijn collega's denken dat ik aan het werk ben.

Als jouw obser (v / sch (doorhalen wat niet van toepassing is)) eermeneer loop ik al een tijdje te denken om een commentlog te schrijven. Blijkbaar is idee “31” tijdens mijn pauze (ja, observeermeneren (of Spiek’nkiekers, zoals wij onszelf noemen) moeten ook wel eens naar de water closet. Nee, wij hebben geen stoma/katheter) ertussen door geglipt. Eindelijk aanleiding voor mijn eerste commentlog.

Na het succesvol afwenden van de vorige 349 ideeŽn (geheugenwis routine werkt nog niet loepzuiver) voor het schrijven van een blog moest het haast wel een keer fout gaan. Ook subliminale boodschappen hebben slechts een slagingspercentage van 97,45%. Het feit dat ik mijn leidinggevende (wij noemen ze Doatdatters, zoals veel dieren genoemd worden naar het geluid dat ze produceren) moet rapporteren dat zijn vette bonus niet verder oploopt (ook onze Doatdatters krijgen een bonus als hun medewerkers iets beter zijn dan een gemiddeld statistisch gegeven) betekent voor mij een korte carriŤre bij deze gereguleerde instantie. Tijd om een paar interne regels te breken.

Maar, waar moet mijn commentlog over gaan? Jou geruststellen dat observeermeneren niet bestaan en dit alles geen illuster plan is om jou die vervelende leidinggevende (nee, niet jouw direct leidinggevende….nee, die ook niet….ja, die!) te laten “verdwijnen” (we weten allebei wat jij / ik bedoel)? Open kaart spelen over Spiek’nkiekers om juist jouw verhaal ongeloofwaardiger te laten overkomen bij de andere Tweakertjes? Of ga ik gewoon random vragen aan mijzelf stellen door jou te laten typen wat ik aan mijzelf moet vragen, terwijl ik dat natuurlijk zelf in jouw onderbewustzijn weer aan mijzelf vraag?

Ik zie jouw/mijn antwoord graag tegemoet.

P.s. ik heb wel een suggestie of twee op jouw vraag “wat moet je anders op het toilet?”
P.p.s. Vanavond weer filmpie kijken? Jij mag kiezen uit They Live, Fight Club of 1984.
P.p.p.s. Technisch gezien was RadioHaar een betere naam geweest. Ik laat het aan jouw fantasie over welk haar het hier betreft.
P.p.p.p.s. Aangezien er minimaal 1 comment over typvoudten in bovenstaande commentlog verwerkt is, staat het je geheel vrij deze post te verwijderen. Of ben je niet zo vrij? ;)

Door Tweakers user RadioKies, woensdag 10 december 2014 12:40

Sapstengel schreef op woensdag 10 december 2014 @ 11:44:
Ik zie jouw/mijn antwoord graag tegemoet.

P.s. ik heb wel een suggestie of twee op jouw vraag “wat moet je anders op het toilet?”
P.p.s. Vanavond weer filmpie kijken? Jij mag kiezen uit They Live, Fight Club of 1984.
P.p.p.s. Technisch gezien was RadioHaar een betere naam geweest. Ik laat het aan jouw fantasie over welk haar het hier betreft.
P.p.p.p.s. Aangezien er minimaal 1 comment over typvoudten in bovenstaande commentlog verwerkt is, staat het je geheel vrij deze post te verwijderen. Of ben je niet zo vrij? ;)
Sprachfehler, Niederlšndischer Sprache nicht vorhanden
Bitte starten Sie den Animus wieder
#Code 1x0008005B#

Alle begrŁŖen den Beobachter herr Sapfenstengel 7(8)7

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 december 2014 12:46]


Reageren is niet meer mogelijk