Op reis door Nederland op zoek naar een film!

Door RadioKies op maandag 15 december 2014 12:15 - Reacties (4)
Categorie: a spectare in animus, Views: 3.622

Heb je dat ook wel eens...

Je hebt een hele goede film gezien die je van begin af aan je zo het verhaal in weet te trekken. Een geweldige film met allemaal plot twists, meerdere hoofdpersonen, meerdere verhaallijnen die elkaar kruizen en prachtige muziek zoals een paar nummers van Moby die ik al jaren niet meer gehoord heb (zoals ‘God moving over the face of the waters’). De film komt tot een eind en voor je het einde daadwerkelijk ziet en de aftiteling krijgt word je ineens wakker.

Zo hé wat een droom! Geweldig! Leek net alsof ik erbij was en het echt had meegemaakt. Niet veel later bedenk je toch dat je een film hebt gekeken en in slaap was gevallen. Je baalt je dat je in slaap was gevallen voor je de aftiteling kon zien, waar vast de naam van de film nog een keer in terug zou komen. Je herinnert je dat de film gebaseerd was op een waargebeurd verhaal.

Je probeert uit te zoeken aan de hand van de gebeurtenissen welke film het was. I.p.v. Google te gebruiken met wat termen om de naam van de film te vinden ga je een stukje verder. Het was zo indrukwekkend dat je niet alleen de naam wilt weten, je wilt ook naar de locaties die in de film voorkomen. Doordat het een waargebeurd verhaal was dat zich in Nederland afspeelde is het ook niet eens zo moeilijk om de locaties te vinden en te bezoeken. Je hebt die dag niks beters te doen en je gaat er dus op uit om vervolgens een hele reis te maken.

Tijdens de reis kom je op locaties in Nederland die je alleen uit de film (her)kent maar nog niet eerder van had gehoord. Ook kom je met zoektocht een paar mensen tegen waar de film op gebaseerd is. Na de mensen aangesproken te hebben en te vertellen waar je mee bezig bent kom je erachter dat de film nooit gemaakt is en je de film dus toch gedroomd moet hebben...

Dat is jammer, dan kan ik hem niet nog een keer kijken en delen met anderen. Maar wacht eens even… hoe kan ik van vreemde mensen die ik nog niet eerder had ontmoet weten wat er allemaal gebeurd is en daar een droom van maken? Je gaat jezelf te raden en probeert wat redenen te bedenken hoe dat kan, waarna je meest logische conclusie is dat je nu ook nog aan het dromen moet zijn *PATS* je wordt wakker en je herkent de omgeving, ik lig op bed in mijn slaapkamer.

Soms wens ik dat je dromen kon opnemen, want ondanks het “droom in een droom” cliché was dit zeker een Emmy waard.


Grappig ook hoe je soms ineens iets naar boven kan halen waar je normaliter niet zomaar aan zou denken zoals het nummer van Moby. Na een simpele ctrl+f zoektocht door mijn PC bleek dat ik het niet eens meer als mp3 nog ergens had staan.
*Moby downloaden doet*
https://www.youtube.com/watch?v=pTunCVWzkFA
-edit- Link dan maar.. blijkbaar mag hij niet embedded zijn op een NL site.

Volgende: Lieve Olivier 09-'15 Lieve Olivier
Volgende: Het kleine denkkamertje, wc papier, off the rails en welkom! 11-'14 Het kleine denkkamertje, wc papier, off the rails en welkom!

Reacties


Door Tweakers user Karmos, maandag 15 december 2014 12:47

De video is niet beschikbaar in ons land, racisten!
Leuk verhaal wel :)

Door Tweakers user Salmon, maandag 15 december 2014 19:01

Awesome, ik heb dat ook wel is en ik vind het nog steeds magisch hoe zoiets kan gebeuren. Of gewoon dromen dat je idd wakker wordt van een droom en daarna in 't echt pas wakker wordt van die droom..mindfuck much :p

Door Tweakers user Romaantje, dinsdag 16 december 2014 22:10

Oeh, een droom in een droom, dat heb ik niet zo heel vaak. Vooral leuk als je je beseft dat je in je droom gedroomd had tijdens het dromen zelf, dus als ware bewustzijn dat je een droom in een droom had.

Je moet eens proberen je dromen op de schrijven, ik droom regelmatig (ze zeggen dat iedereen altijd droomt, maar ik bedoel het dan ook beleven en onthouden) en als het de moeite waard is om op te schrijven schrijf ik het meteen op. Eerst even snel wat steekwoorden in de juiste volgorde, en daarna zo gedetailleerd mogelijk op te schrijven.

Zo heb ik ook een keer een droom opgeschreven wat een droom in een droom was (dus 2 lagen), waarbij ik in de 'minst diepste droom' mijn droom opschreef. Toen ik wakker werd was ik verbaasd dat ik het niet meer kon vinden, tot dat ik me realiseerde dat ik het in een droom had opgeschreven.

Als je je dromen wilt onthouden, of überhaupt meer kans wilt hebben om te dromen, moet je op je normale ritme je wekker zetten (bijvoorbeeld 7 uur) en dan weer in slaap vallen (eventueel met een wekker om 8 uur, hoeft niet). Ik beleef mijn dromen dan het meest intens.

Door Tweakers user RadioKies, dinsdag 16 december 2014 22:24

Romaantje schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 22:10:
Je moet eens proberen je dromen op de schrijven, ik droom regelmatig (ze zeggen dat iedereen altijd droomt, maar ik bedoel het dan ook beleven en onthouden) en als het de moeite waard is om op te schrijven schrijf ik het meteen op. Eerst even snel wat steekwoorden in de juiste volgorde, en daarna zo gedetailleerd mogelijk op te schrijven.
Ik kan het idd opschrijven, maar ik was eigenlijk niet van plan (om voornamelijk) erotische literatuur te gaan schrijven. :+

Reageren is niet meer mogelijk